HF & VUC KLAR vinder Best in Class for uddannelsessektoren

HF & VUC klar løb med sejren i forbindelse med kåringen af Best in Class for uddannelsessektoren ved uddelingen af Årets Offentlige Bestyrelse 2021. Prisen uddeles i forbindelse med Årets Offentlige Bestyrelseskonference og har til formål at hylde de offentlige bestyrelser, som har udført et særligt flot arbejde inden for de seneste år. Der var anerkendende klapsalver fra publikum da den stolte formand Ulla Koch modtog prisen sammen med Michael Kaas-Andersen og Hanne Normann-Michelsen.

Bestyrelsen for HF & VUC KLAR er lykkes med at skabe en institution med meget klare sigtelinjer og har taget meget aktiv del i at løse udfordringerne forbundet med transformationen af VUC-sektoren i 2019. Bestyrelsen blev derfor hyldet ved Årets Offentlige Bestyrelseskonference for det arbejde, som er gennemført de seneste år. Med kåringen slås det fast, at bestyrelsen agerer forbilledligt.

Siden FGU slog dørene op i august 2019 har VUC-sektoren som helhed været udfordret både på økonomi og aktivitet. Bestyrelsen på HF & VUC Klar har derfor arbejdet intensivt med at øge aktiviteterne indenfor Voksen- og efteruddannelse. Som led i denne proces, er institutionen blevet en del af VUC Erhverv Sjælland og København.

I bestyrelsen er der et stærkt fokus på at der skal løftes en samfundsopgave. En forudsætning for at løfte denne opgave professionelt og udviklingsorienteret er, at fokus er på samarbejde frem for konkurrence. Bestyrelsen har derfor arbejdet meget aktivt på at skabe og udvikle et tæt samarbejde mellem de lokale uddannelsesinstitutioner.

Lars Goldsmith, som er medlem af bedømmelsesudvalget, motiverede valget af Årets Offentlige Bestyrelse 2021.

NEXT Uddannelse København og Erhvervsakademi Aarhus var med i opløbet om prisen som Best in Class fra uddannelsessektoren.

Om prisen

Dagens Dagsorden modtager nomineringer fra interessenter i sektoren, som kender til bestyrelser der har ydet en særlig værdiskabende indsats. Pluss Leadership forbehandler nomineringerne til et nomineringsudvalg som indstiller 2-3 kandidater fra hver kategori (uddannelse, kultur og forsyning/infrastruktur) til ”Best in Class”.

Det endelige valg af Best in Class og Årets Offentlige bestyrelse foretages af et uafhængigt bedømmelsesudvalg bestående af tre eksperter. Bedømmelsesudvalget bestod i år af Steen Thomsen, professor på CBS; Lars Goldsmith, bestyrelsesformand med bred erfaring fra uddannelses-, kultur-, og forsyningsbestyrelser; og Ole Drost, næstformand i SK Forsyning (sidste års vinder).

Baggrund og historie

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de ca. 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område mv. Med prisen ønsker vi at kaste lys på og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser.

Tidligere vindere af Årets Offentlige Bestyrelsespris

  • 2012: Aarhus Vand
  • 2013: NRGI, Tradium og Ringkøbing-Skjern Museum (dette år blev prisen tildelt inden for hver at hovedkategorierne)
  • 2014: Holbæk Forsyning og Niels Brock
  • 2015: Esbjerg Gymnasium
  • 2016: TEC København
  • 2017: Skanderborg Forsyning
  • 2018: Aalborg Symfoniorkester
  • 2019: Rønne Havn
  • 2020: SK Forsyning
  • 2021: Odense Filmværksted