Aarhus Vand kåret som vinder af Best in Class fra forsyningssektoren

Ved Årets Offentlige Bestyrelseskonference hyldes de offentlige bestyrelser som har udført et særligt flot arbejde inden for de seneste år. I kategorien ‘Forsyning & Infrastruktur’ løb Aarhus Vand med sejren og det var en stolt formand, Flemming Besenbacher, som modtog prisen sammen med Johanne Sønderlund Birn og Bjørn Rohde.

Aarhus Vands bestyrelse har i de senere år gennemført en række imponerende initiativer og agerer forbilledligt i sit bestyrelsesarbejde. Derfor faldt valget på Aarhus Vand som vinder af best in class fra forsynings- og infrastruktursektoren.

Initiativerne tæller bl.a. en certificering i FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, som Aarhus Vand i øvrigt er det første vandselskab i verden til at få. Bestyrelsen har spillet en afgørende rolle i forhold til at skabe fundamentet for dette, bl.a. gennem udvikling af Strategi 2025, der har et meget stærkt fokus på bæredygtighed, cirkulær økonomi og verdensmålene 6, 11, 13 og 17.

Effektiviseringskrav udfordrer økonomien, så der arbejdes aktivt på at skabe nye forretningsområder nationalt og internationalt. Samtidig skal selskabet leve op til kommunens ambitiøse klimastrategi. Derfor er Aarhus Vands bestyrelse for et år siden blevet styrket yderligere med nye, fagligt tunge, eksterne medlemmer.

Bestyrelsen er i høj grad med til at udbrede resultater og løsninger på den globale scene og står sammen med DI som initiativtager til dannelsen af Water Valley Denmark. Initiativet skal accelerere samarbejdet på tværs af private og offentlige aktører.

Lars Goldsmith, som er medlem af bedømmelsesudvalget, motiverede valget af Årets Offentlige Bestyrelse 2021.

Med i opløbet om prisen som Best in Class fra forsynings- og infrastruktursektoren var også Lemvig Vand og Vandcenter Syd.

Om prisen

Dagens Dagsorden modtager nomineringer fra interessenter i sektoren, som kender til bestyrelser der har ydet en særlig værdiskabende indsats. Pluss Leadership forbehandler nomineringerne til et nomineringsudvalg som indstiller 2-3 kandidater fra hver kategori (uddannelse, kultur og forsyning/infrastruktur) til ”Best in Class”.

Det endelige valg af Best in Class og Årets Offentlige bestyrelse foretages af et uafhængigt bedømmelsesudvalg bestående af tre eksperter. Bedømmelsesudvalget bestod i år af Steen Thomsen, professor på CBS; Lars Goldsmith, bestyrelsesformand med bred erfaring fra uddannelses-, kultur-, og forsyningsbestyrelser; og Ole Drost, næstformand i SK Forsyning (sidste års vinder).

Baggrund og historie

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de ca. 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område mv. Med prisen ønsker vi at kaste lys på og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser.

Tidligere vindere af Årets Offentlige Bestyrelsespris

  • 2012: Aarhus Vand
  • 2013: NRGI, Tradium og Ringkøbing-Skjern Museum (dette år blev prisen tildelt inden for hver at hovedkategorierne)
  • 2014: Holbæk Forsyning og Niels Brock
  • 2015: Esbjerg Gymnasium
  • 2016: TEC København
  • 2017: Skanderborg Forsyning
  • 2018: Aalborg Symfoniorkester
  • 2019: Rønne Havn
  • 2020: SK Forsyning
  • 2021: Odense Filmværksted