TEC er Årets Offentlige Bestyrelse

På Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København 26. oktober overrakte fhv. finansminister Mogens Lykketoft prisen Årets Offentlige Bestyrelse til bestyrelsesformand Per Påskesen, TEC.

TEC er en stor erhvervsskole og gymnasium i København med knap 5.000 årselever og næsten 800 medarbejdere. I spidsen for skolen står den 14 personers store bestyrelse, som nu er kåret som den mest værdiskabende offentlige bestyrelse 2016.

Bedømmelsesudvalget fremhæver, at bestyrelsen har:

  • Lagt en visionær strategi om at bygge skolen op om kvalitet i uddannelserne med centrale målepunkter for kvalitet
  • En klar opfølgningsstrategi, hvor de enkelte uddannelsesretninger får frihed til at omsætte kvalitetsmålene, og de bliver målt på kvaliteten
  • Økonomiske kontrolprocedurer, som fanger faresignaler, så bestyrelsen kan afværge problemer
  • klar arbejdsdeling om, at bestyrelsen har det strategiske ansvar, mens eksekvering og daglige drift er direktionens ansvar

Kvalitet giver berettigelse og får eleverne til at vælge TEC

Bestyrelsesformand for TEC Per Påskesen: ”Prisen anderkender bestyrelsens klare valg af kvalitet i undervisningen som strategisk pejlemærke for TEC og ikke mindst vores metode til at sikre, at vores mål bliver efterlevet på alle uddannelsesretninger – vi skal videre den vej for skolens og samfundets skyld.”

Kompetent bedømmelsesudvalg

Bedømmelsesudvalget består af professor Steen Thomsen, CBS, den erfarne erhvervsleder og bestyrelsesformand Peter Højland samt sidste års prisvinder, bestyrelsesformand for Esbjerg Gymnasium Flemming Just. 

Med afsæt i et skriftligt nomineringsskema og et personligt interview med bestyrelsesformændene har de udpeget ’best in class’ i uddannelses-, forsynings- og kultursektoren – og blandt dem har udvalget kåret TEC som Årets Offentlige Bestyrelse 2016.

Danmarks offentlige bestyrelser står bag prisen

Bag prisen står ”Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser” – et netværk af ti bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer samt de tre partnere, Pluss, EY og Horten. De ønsker med prisen at fremhæve bestyrelser, som viser, hvordan principperne for ”God Selskabsledelse” virker i praksis samtidig med, at bestyrelsen rent faktisk skaber værdi.