Dagens Dagsorden NR. 25. Ledelse i kulturinstitutioner

Udgivet 2015.01.08

Analyser af de krav, det stiller til bestyrelser og ledelser at matche de særlige udfordringer i kulturinstitutioner. Samt konkrete redskaber til at styre kulturinstitutioner.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 25 HER eller nedenfor

Læs blandt andet om:

Kulturbestyrelser – forén jer

Bestyrelserne skal tage sig i agt for ikke at blive opfattet som det svage led i den samlede governancestruktur for kultursektoren. Jørgen Ulrik Jensen argumenterer for, at de bør forene sig for at kunne håndtere denne udfordring.

Kulturinstitutioner under pres

Bestyrelser og institutionsledere sejler i oprørte vande, fordi brugeradfærd, støt­teforhold, politisk fokusskift, teknologiens udvikling og kunstarternes uddifferen­tiering og hybridisering ændrer sig meget hurtigt. Denne artikel kommer bag om de aktuelle problemstillinger og deres mulige løsninger.

Læring mod det ukendte – del af ErhvervsPhD-projekt

Gennem en analyse af kommunikationen på ledelsesmøder i Aarhus Teater viser ErhvervsPhD-studerende Ida Danneskiold-Samsøe nye perspektiver på den adfærd, der virker henholdsvis fremmende og hæmmende for læring i en kreativ organisa­tion.

Fra vild idé til god idé på ARoS

ARoS fik for tre år siden en ‚overbygning‘ med Olafur Eliassons regnbuepanorama. Nu er museet på vej til at få en ‚underbygning‘, nemlig et stort underjordisk galleri med en kugleformet, sfærisk lysinstallation på 25 meter i diameter. Projektet hed­der ‚The Next Level‘.

Økonomisk styring i kulturinstitutioner

Med den ‚rigtige‘ budgetopstilling, hvor der sættes tal på de parametre, institutio­nen vil måles på, giver budgetopfølgningen automatisk en stor hjælp i styringen – specielt når disse principper har været fulgt i en årrække, så der tegner sig mønstre og afvigelser fra mønstrene.