Dagens Dagsorden NR. 37: Diversitet i Offentlige Bestyrelser

Diversitet-i-offentlige-bestyrelser

Offentlige bestyrelser har i lighed med private udfordringer med diversiteten mht. køn, alder og etnicitet. Hvad betyder det for bundlinjen og legitimiteten? Og hvad skal der til for at ændre på forholdene?

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 37 HER eller nedenfor

Appetitvækkere

Jørgen Ulrik Jensen m.fl.: Flest mænd og personer over 50 år

Det har gennem de seneste år været diskuteret, hvordan vi sikrer en større diversitet i landets bestyrelser. Meget af den offentlige debat har dog ikke haft fokus på de offentlige bestyrelser. Pluss samler op på tidligere evalueringer og analyser.

Line Markert m.fl.: Diversitet på toppen

En del offentlige selskaber opfylder kriterierne for at være omfattet af krav til opstilling af måltal, og for nogle vil det være relevant med generelle mål for diversitet i bestyrelsen samt at gribe muligheden for at gå forrest.

Lynn Roseberry: Diversitet: Hvorfor og hvordan?

Der tales ofte om den manglende diversitet i bestyrelser, men ofte tilbydes der i samme ombæring ikke løsninger på den udfordring, der italesættes. Dette er en væsentlig mangel, når diversitet i bestyrelser er på prævalent i den offentlige debat. Ikke desto mindre er der konkrete værktøjer til bestyrelsen, der ønsker at fremme sin diversitet.

Marianne Egelund Siig: Ligestilling, diversitet og inklusion

Det danske arbejdsmarked byder ikke alle grupper af samfundet lige velkommen, og der er videnskabeligt påvist forskelsbehandling på grund af køn og etnicitet. Det er nødvendigt, at ledelser og bestyrelser erkender, at de er en del af løsningen på disse udfordringer.

Jørgen Ulrik Jensen: Personlige præferencers indvirkning på bestyrelsesarbejdet

Hvilke personprofiler man inkluderer i sin bestyrelse, har betydning for bestyrelsesarbejdet. Kendskabet til de enkelte medlemmers personlige karakteristika og lederskab bør spille en rolle i det offentlige bestyrelsesarbejde, og dette kan bidrage til bestyrelsens samlede værdiskabelse. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her