Dagens Dagsorden NR. 18. Tidsforbruget i Offentlige Bestyrelser

Udgivet 2013.02.13

Offentlige bestyrelsers tidsforbrug er vokset i takt med, at de i stigende grad involverer sig i at udvikle den virksomhed eller institution, de er i spidsen for.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 18 HER eller nedenfor

Opgaver mellem bestyrelsesmøderne tager halvdelen af tiden

Bestyrelsesformændene bruger 200-400 timer, mens ordinære medlemmer bruger mellem 50 og 130 timer årligt på deres bestyrelsesarbejde. Og i deres arbejde fylder bestyrelsesmøder og forberedelse hertil kun halvdelen af tiden.

Femdobling af tidsforbruget på ti år

Bestyrelsesformand Flemming Lindeløv, Designmuseum Danmark, vurderer med udgangspunkt i en lang erhvervskarriere som koncerndirektør og bestyrelsesfor­mand, at tidsforbruget ved bestyrelsesarbejde er femdoblet.

Case: Gribvand A/S har skabt unikke løsninger

Økonomisk og teknisk bedre løsninger, større borgerinteresse og forståelse for spildevand samt en helt ny teambasseret driftsorganisation med fælles identitet er tre hovedresultater efter de første tre år som Gribvand A/S.

CSR starter ikke med en drøm om en vindmølle i baghaven

Helle Sofie Kaspersen, partner i Pluss Leadership anbefaler, at offentlige virksomhe­der skal bruge CSR der, hvor de kan gøre en reel forskel, også selvom det ikke er så synligt som en vindmølle, ellers mister man troværdighed.

Whistleblower-ordninger kan være en god idé

Advokat Mette Kaasing Marstrand, Kromann Reumert vurderer, at en whistleblower-ordning er en ekstra mulighed for at afsløre alvorlig kriminalitet internt i virksomhe­den, men det er kompliceret og kan sende helt forkerte signaler til medarbejderne.