Søg nominering til prisen ’Årets Offentlige Bestyrelse’ 2018

Nomineringen til ’Årets Offentlige Bestyrelse 2018’ kan ske nu. Har din bestyrelse eller en bestyrelse, du kender, gjort det godt, er prisen og hæderen inden for rækkevidde. Ansøgningsfrist 15. oktober.

Bestyrelser for institutioner og virksomheder, som ønsker at ansøge om nominering til Årets Offentlige Bestyrelse, bedes udfylde de seks punkter (vi kalder det excellence) i dette nomineringsskema– kan også hentes nederst i denne artikel.

Skemaet sendes til Jens Kristian Sommer, redaktør for Dagens Dagsorden på mail: jks@pluss.dk vedhæftet virksomhedens/institutionens logo.

Vinderkriteriet

Vi uddeler én pris. Vinderkriteriet er, at bestyrelsen demonstrerer overbevisende evner til at reflektere og handle ud fra de særlige forhold og strategiske udfordringer, de har. Dvs. hvordan det afspejler sig i måden, de har organiseret sig på, udført praktisk bestyrelsesarbejde og følger op på beslutninger samt sikrer kvaliteten af organisationens arbejde og ydelser.

Bedømmelsesproces og grundlag

Der er et nomineringsudvalg med en repræsentant fra hhv. Pluss, EY og Horten. Et bedømmelsesudvalg med professor Steen Thomsen, CBS, den erfarne bestyrelsesformand Peter Højland og formanden for sidste års vinderbestyrelse – Skanderborg Forsyning – Henrik Müller.

For nomineringsudvalget er bedømmelsesgrundlaget det nominerede selskabs egen beskrivelse af sin excellence. På det grundlag indstiller nomineringsudvalget de 3×2 bedste kandidater til bedømmelsesudvalget (to fra hver sektor).

For bedømmelsesudvalget er bedømmelsesgrundlaget de indstillede nomineredes egen beskrivelse og interviews med bestyrelsesformændene for de indstillede bestyrelser.

På dette grundlag udvælger bedømmelsesudvalget en bestyrelse fra hver sektor til Best in Class. De tre Best in Class mødes i en paneldiskussion på konferencen, hvorefter vinderen kåres.

Årets Offentlige Bestyrelse 2017 er Skanderborg Forsyning, de siger om prisen:

 ”Prisen er et kæmpe skulderklap til os. Vi har i bestyrelsen arbejdet meget målrettet med strategisk at udvikle selskabet ved at udnytte vores forskellighed og evner. Det har gjort selskabet til et af Danmarks mest effektive og moderne vandselskaber, det har skabt værdi for lokalsamfundet, og det har sparet borgere og virksomheder i kommunen for et trecifret millionbeløb”, siger en stolt bestyrelsesformand for Skanderborg Forsyning Henrik Müller og fortsætter: “Jeg håber, at vi med prisen kan bidrage til at øge opmærksomheden i hele branchen, og for den sags skyld også i museumsbestyrelser og i bestyrelser for uddannelsesinstitutioner, på at skabe en holdindsats. Alle i vores bestyrelse er parate til at dele vores erfaringer med de mange nye bestyrelser, der træder til efter kommunalvalget”.

Om Årets Offentlige Bestyrelsespris

Årets Offentlige Bestyrelsespris blev stiftet i 2012 og uddelt første gang på Årets Offentlige Bestyrelseskonference ”Bestyrelser for fremtiden” samme år. Prisen er symbolsk i form af et diplom signeret af bedømmelsesudvalgt suppleret med en kunstgenstand. Prisen gives til den samlede bestyrelse – ikke kun til formanden.

Vindere og nominerede 2012-2017

2012: Aarhus Vand, Odense Lufthavn, Tradium

2013: Tradium, NRGi, Ringkøbing-Skjern Museum, Brandts, Gefion, VandcenterSyd, Aarhus Havn

2014: Holbæk Forsyning, Niels Brock, Gefion, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern, Esbjerg Gymnasium, Rønne Havn, Varde Forsyning

2015: Hjørring Vandselskab, De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, Esbjerg Gymnasium, Museet for Religiøs Kunst, VUC Holstebro Struer Lemvig, Mercantec, Tønder Handelsskole, Billund Vand

2016: TEC, Nyborg Gymnasium, Cphbusiness, Lemvig Vand og Spildevand, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse, PROVAS

2017: Skanderborg Forsyning, Struer Statsgymnasium, BaggårdTeatret, Syddansk Erhvervsskole

Pris for den vigtige samfundsmæssige indsats

Formålet med priser er at fremhæve den store vigtige opgave i det danske samfund, som de næsten 4.000 bestyrelser for selvejende institutioner og offentligt ejede virksomheder gør. Deres indsats har afgørende betydning for såvel udviklingen af den danske velfærdsstat som den internationale konkurrenceevne fremover. Horten, EY og Pluss Leadership ønsker at fremhæve bestyrelsernes indsats ved at uddele prisen for Årets Offentlige Bestyrelse.