Årets Offentlige Bestyrelse 2020 er kåret: SK Forsyning

Det var en stolt bestyrelsesformand, der modtog prisen som Årets Offentlige Bestyrelse 2020 ved Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København. Prisen blev overrakt af Lars Goldschmidt fra bedømmelsesudvalget og Jørgen Ulrik Jensen, partner i Pluss Leadership.

Dagens Dagsorden kårer hvert år i samarbejde med Horten, BDO og Pluss Leadership Årets Offentlige Bestyrelse for at sætte fokus på de offentlige bestyrelser, som gør et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde til inspiration for andre. Ved den første af i alt to konferencer vandt Aarhus Business College prisen som ‘best in class’ fra uddannelsessektoren i konkurrence med Horsens Gymnasium og HF og Tradium. Her vandt SK Forsyning ‘best in class’ fra forsyningssektoren over Kalundborg Forsyning, som også var med i finalefeltet. Den endelige vinder af Årets Offentlige Bestyrelse 2020 skulle altså findes blandt Aarhus Business College og SK Forsyning og her løb SK Forsyning altså med sejren.

Det var en storsmilende Flemming Erichsen, som takkede for prisen sammen med Jan Østerskov, Henrik Birch og Pernille Frandsen. “Den er vi både ydmyge og stolte over at have modtaget. Ikke mindst når vi har været i konkurrence med så kompetente og prisværdige modstandere som tilfældet er – det er lidt overvældende,” sagde Flemming Erichsen i sin tale.

Her forklarede formanden også lidt om det arbejde, som bestyrelsen har gennemført over de seneste år. “Som formand for bestyrelsen har det været en energikrævende men fantastisk oplevelse at være sammen med engagerede bestyrelseskollegaer på rejsen fra reaktiv (kommunal-)bestyrelse til proaktiv professionel selskabsbestyrelse.”

Lars Goldschmidt: Bestyrelsen har formået at se indad på en konstruktiv måde

Lars Goldschmidt, som var en del af bedømmelsesudvalget sammen med Steen Thomsen, professor ved CBS og Thomas Thors, formand for Rønne Havn (sidste års vinder) forklarede, at det i år har været særligt vanskeligt at vælge. “Bestyrelserne bliver dygtigere og dygtigere generelt set. Og heldigvis for det – men det gør naturligvis arbejdet i bedømmelsesudvalget endnu vanskeligere,” fortæller Lars Goldschmidt.

Alle de nominerede bestyrelser (Kalundborg Forsyning, SK Forsyning, Aarhus Business College, Horsens Gymnasium & HF og Tradium) har leveret flotte resultater i samarbejde med direktionerne og medarbejderne i selskaberne og institutionerne. Så på det parameter har det været svært at fremhæve én over de andre. Derfor har der i år været særligt fokus på det interne arbejde i bestyrelserne under bedømmelsen. Og det var netop også dét, som blev tungen på vægtskålen, da valget stod mellem Aarhus Business Class og SK Forsyning.

“SK Forsyning har været ekstremt dygtige til at se indad: De arbejder meget aktivt med at sikre den rigtige sammensætning og de rette kompetencer i bestyrelsen. Og så har de været særligt dygtige til at skabe et tillidsfuldt samarbejde med kommunen gennem ejerstrategien,” forklarer Lars Goldschmidt.

Fra venstre: Henrik Birch (adm. direktør), Pernille Frandsen (bestyrelsesmedlem), Flemming Erichsen (bestyrelsesformand) og Jan Østerskov (direktør).

Om Årets Offentlige Bestyrelsespris

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de ca. 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område mv. Med prisen ønsker vi at kaste lys på og fremme det gode, værdiskabende arbejde, der leveres af mange offentlige bestyrelser.

Efter at have modtaget indstillinger til prisen fra brancheorganisationer og interessenter fra uddannelses- og forsyningssektoren indstiller et nomineringsudvalg bestående af partnere fra Pluss, Horten og BDO 2-3 kandidater fra hver kategori (uddannelse og forsyning). Det endelige valg af “best in class” og Årets Offentlige Bestyrelse 2020 foretages af et uafhængigt bedømmelsesudvalg, som i år består af Steen Thomsen (professor CBS); Lars Goldsmith (bestyrelsesformand) og Thomas Thors (bestyrelsesformand for Rønne Havn – sidste års vinder af Årets Offentlige Bestyrelse).

Tidligere vindere af Årets Offentlige Bestyrelse

  • 2012: Aarhus Vand
  • 2013: NRGI, Tradium og Ringkøbing-Skjern Museum (dette år blev prisen tildelt inden for hver at hovedkategorierne for offentlige bestyrelser: Forsyning/infrastruktur, uddannelse og kultur)
  • 2014: Holbæk Forsyning og Niels Brock
  • 2015: Esbjerg Gymnasium
  • 2016: TEC København
  • 2017: Skanderborg Forsyning
  • 2018: Aalborg Symfoniorkester
  • 2019: Rønne Havn