Dagens Dagsorden NR. 5. Medarbejdere i Bestyrelsen

Udgivet 2011.08.13

Tillidshverv eller ledelsesfunktion? Forventningen til de medarbejdervalgte og deres tilgang til arbejdet spænder bredt. Vi kikker på erfaringerne og tegner et billede af, hvor udviklingen bærer hen.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 5 HER eller nedenfor

De medarbejdervalgtes bidrag i bestyrelseslokalet

Dagens Dagsorden gennemgår lovgivningen og forskningen på området, og sup­plerer med viden fra en rundspørge hos et antal medarbejdervalgte i offentlige bestyrelser om deres syn på arbejdet.

De medarbejdervalgte er kommet for at blive

Diskussionen var der i forbindelse med revisionen af selskabsloven, men de er kom­met for at blive, uanset om virksomheden ejes i statsligt, kommunalt eller privat regi. Og de gør en forskel, konkluderer professor Caspar Rose, CBS.

Bestyrelsens kerneopgaver

Jørgen Ulrik Jensen, Pluss Leadership, indleder i dette nummer en artikelserie om bestyrelsens kerneopgaver. Første artikel præsenterer en sammenhængende model af bestyrelsens univers.

Case: Aarhus Vand

På linje med andre vandværker blev Aarhus Vand pr. 1. januar 2011 omdannet til et aktieselskab. Men i Aarhus valgte man en anden bestyrelsesmodel end de fleste andre.

Skal professionelle bestyrelser erstatte regionspolitikere?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har på Venstres landsmøde lanceret en plan for afskaffelse af regionerne. Professor Steen Thomsen, CBS, præsenterer sit synspunkt på sagen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her