Dagens Dagsorden Nr. 34: Sæt det Stærkeste Bestyrelseshold

Saet-det-staerkeste-bestyrelseshold-34

På Årets Offentlige Bestyrelseskonference var 160 bestyrelses(formænd), ledere og eksperter samlet. Med afsæt i oplæg om styringsrammer, udfordringer og kompetencebehov diskuterede de med hinanden for at få inspiration og viden til at løfte bestyrelsesopgaven de kommende år.

Se hele Tidsskriftet HER

Bestyrelsesholdet matcher fremtidens udfordringer

Vi får aldrig det perfekte match, men viden om hullerne gør det muligt at kompensere ved f.eks. supplering eller ekspertbistand. ’Old Boys Netværk’ er udelukket i søgning af bestyrelseskandidater; der er altid en professionel search med shortlisting, inden den samlede  estyrelse beslutter sig. Sten Scheibye, Novo Nordisk Fonden.

Rammer og principper for styring af selvejende institutioner

Ejerne skal vide, hvad de vil, og de skal sige det til bestyrelsen. Løbende dialog med direktionen, hvor de udtrykker ‚ikke helt tilfreds‘ med enkeltelementer, er dræbende for en fornuftig styring. Lars Goldschmidt.

Lars Chr. Lilleholt

Det glæder mig, at sektoren selv tager styringshandsken op. Jeg ser en række gode takter om god selskabsledelse og god dialog med ejerne om mål i bl.a. Kodeks for god selskabsledelse i forsyningsvirksomheder.

Frihed i faste rammer med ejerstrategi

Københavns Kommunes ejerstrategi præciserer deres strategiske interesser for de 180 selskaber, foreninger og fonde, de udpeger bestyrelsesmedlemmer til. For de ni største selskaber har kommunen en individuel ejerpolitik forankret i økonomiforvaltningens ’ejerskabskontor’. Direktør Mads Grønvall, Københavns Kommune.

Meritokrati på 141 år leverer fortsat forsknings- og forretningsresultater

Carlsbergfondet ledes af en fem mand stor bestyrelse, valgt blandt de indenlandske medlemmer af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Formanden er født formand for Carlsberg A/S. Sådan har det været siden 1876, da Brygger J.C. Jacobsen oprettede Carlsbergfondet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her