Dagens Dagsorden NR. 3. Bestyrelsesformanden

Udgivet 2011.05.13

Leder af bestyrelsesmødet eller leder af bestyrelsen? Hvad er for¬mandens rolle i en offentlig bestyrelse med udpegede medlemmer? Vi stiller skarpt på bestyrelsesformanden.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 3 HER eller nedenfor

Bestyrelsesformanden

Hvilke opgaver og pligter har bestyrelsesformanden? Hvad ved vi om formændene for offentlige bestyrelser? Hvad er formandens succeskriterier? Rasmus Birkeholm Jensen, Dagens Dagsorden, introducerer temaet.

Formandsrollen stiller krav til både management og leadership

Mange formænd for politisk udpegede bestyrelser har en vis berøringsangst i forhold til at påtage sig lederskabsrollen. Jørgen Ulrik Jensen, Pluss Leadership, argumenterer for, at også disse formænd må udøve lederskab.

Det retlige grundlag for selvejende institutioner

Carsten Fode og Mads R. Sørensen, Kromann Reumert gennemgår det retlige grund­lag for selvejende institutioner. Niels Villadsen, PwC redegør for problemstillinger med udspaltning af formue fra erhvervsskoler ved dannelse af erhvervsakademier.

Bestyrelsesværktøj

God mødekultur gør bestyrelsesarbejdet mere givende og effektivt for bestyrelses­medlemmer. Direktør Charlotte Malther, Malther Consulting, præsenterer metoder til at øge kvaliteten af bestyrelsesmødet.

Et velfærdssamfund uden statseje

Hvor går grænsen mellem politisk kontrol og selskabsretlig frihed? Lektor Martin Jes Iversen, CBS, konstaterer, at Danmark har en ringe historisk erfa­ring med statseje.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her