Dagens Dagsorden NR. 2. Bestyrelseshonorarer

Udgivet 2011.04.09

Borgerligt ombud eller professionel varetagelse af et lederjob? Meningerne er spredte, når det kommer til honorering af offentlige bestyrelser. Vi stiller skarpt på vederlag til bestyrelser.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 2 HER eller nedenfor.

Store forskelle i bestyrelseshonorarer

Der er store forskelle i, hvordan de offentlige bestyrelser honoreres, men generelt ligger de betydeligt under niveauet i private virksomheder af samme størrelse. Dagens Dagsorden har kortlagt praksis omkring vederlag til bestyrelsesmedlemmer.

Brug for vederlagsstrategi for offentlige bestyrelser

Honorarer til mange offentlige bestyrelser synes præget af vilkårlighed. Der er brug for gennemtænkte strategier for vederlag, og der er brug for større åbenhed og gen­nemskuelighed på området, skriver direktør Jørgen Ulrik Jensen i en kommentar.

Offentlige bestyrelser er en del af det politiske spil

KU, DSB og CBS. Krav om undersøgelser, samråd, skærpet ministertilsyn, udskiftning af formænd mv. præger dagsordenen. Dagens Dagsorden har snakket med Michael Christiansen om, hvordan vi skal forstå dette spil.

Bestyrelsesværktøj

Bestyrelsens kendskab til ulovlighederne mellem DSB og DSBFirst, herunder revisio­nens informationsrolle, drøftes livligt. Niels Villadsen fra PwC giver en gennemgang af revisionsprotokollen som et vigtigt bestyrelsesværktøj.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her