Balancen mellem Tillid og Tilsyn: Tema for Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2019

Balancen mellem tilid og tilsyn. Tema for Aarets-offentlige-bestyrelseskonference-2019

Balancen mellem tillid og tilsyn i bestyrelsens samspil med ledelsen

Der har de senere år været eksempler på, at bestyrelser i tillidens navn kan have overset blinkende advarselslamper om uheldige forhold i deres organisationer.

Det gælder også offentlige bestyrelser. Det har fået politikere og eksperter til at efterspørge, at bestyrelserne fremadrettet skal undersøge flere forhold i egne rækker. Men hvordan gøres det uden at udfordre tilliden til ledelsen?

Hvor går grænsen mellem tillid og tilsyn? Har denne grænse rykket sig, og hvad betyder det i givet fald for bestyrelsers bidrag til offentlige institutioners og selskabers udvikling og værdiskabelse?

Jørgen Ulrik Jensen, Partner i Pluss Leadership siger herom:

“Vi har over årene set en tendens til, at politikere og embedsmænd gennem detaljerede instrukser, regler og uendelige krav om indrapporteringer indsnævrer det strategiske handlerum i institutionerne. De mange problemsager risikerer at føre til en yderligere svækkelse af interessen hos kvalificerede bestyrelseskandidater for at tage del i offentligt bestyrelsesarbejde. Det er afgørende vigtigt, at det nødvendige tilsyn udøves på en måde, så tillidskulturen mellem centraladministrationen, bestyrelser og den daglige ledelse af decentrale driftsenheder ikke svækkes afgørende”.

Disse emner og dilemmaer samt meget mere tages under lup på Årets Offentlige Bestyrelseskonference 2019. Det foregår d. 7. november i Industriens Hus i København. Vi har samlet en række spændende eksperter med viden på netop dette område og glæder os til at byde jer indenfor til oplæg fra følgende keynote talere.

Professor Lotte Bøgh Andersen, Aarhus Universitet som vil tale om ‘Tillidsbaseret ledelse fra et bestyrelsesperspektiv’.

Fhv. minister Lene Espersen, direktør i Danske Arkitekter og bestyrelsesformand for Aalborg Universitet. Lene Espersen vil tale om ‘Tillid og tilsyn i bestyrelsens samspil med den daglige ledelse’.

Lars Bonderup Bjørn, Administrerende direktør i Ewii, som vil tale om ‘Fællesmængde og overlap mellem bestyrelsen og direktionen.

Lars Frelle-Petersen, direktør for DI og formand for Foreningen Roskilde Festival. Lars Frelle-Petersen for tæller om: ‘Hvordan møder institutioner og virksomheder den unge generations krav om ordentlighed og samfundsansvar?

PANELDEBAT OM BESTYRELSES-LEDELSES-RELATIONEN

Med fokus på ’tips, Tools and Guidelines’ åbner eftermiddagen op for højaktuelle paneldiskussioner i spændingsfeltet mellem bestyrelse og ledelse.

Du inviteres til at deltage i én af følgende paneldebatter:

Panel 1: Evaluering og aflønning af ledelsen

Vært: Tonny Johansen, Administrerende direktør Pluss Leadership

Paneldeltagere:

Leon Lerborg, forsker, forfatter of foredragsholder

Michael Andersen, tidl. direktør for Team Danmark

Asgar Kej, bestyrelsesformand for FORS

Panel 2: Compliance – hvordan og hvor meget?

Vært: Line Markert, Partner i Horton

Paneldeltagere:

Steen Valentin, Associate Professor CBS

Hans-Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning

Finn Schumacker, direktør i Odense Symfoniorkester og formand for Danske Kulturbestyrelser.

Panel 3: Samspil om Strategi og opfølgning

Vært: Michael N. C. Nielsen, partner EY

Paneldeltagere:

Lotte Bøgh Andersen, Professor ved Aarhus Universitet

Bolette Christensen, formand for Brandts Museum samt HF & VUC Nordsjælland

Ann Østergaard, direktør for uddannelsescenter Holstebro

PRISOVERRÆKKELSE – HVEM VINDER PRISEN FOR ÅRETS OFFENTLIGE BESTYRELSE 2019

I 2018 løb Aalborg Symfoniorkester med årets prisen for Årets Offentlige Bestyrelse.

Gå ikke glip af dette års kåring af en offentlig bestyrelse som demonstrerer overbevisende evner til at reflektere og handle ud fra de særlige forhold og strategiske udfordringer, de har.

Vi glæder os til at se dig på Årets Offentlige Bestyrelse. Tilmeld dig allerede nu og reserver din plads. Se desuden vedhæftede pdf for Dagens fulde Program.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her