Dagens Dagsorden nr. 4. Tema: Ejerstrategier

Ejerstrategier er på få år blevet et tema i ca. 30 % af landets kommuner, og flere er på vej. Er det „aktivt ejerskab“ eller en anden måde at fastholde et forvaltningsmæssigt greb om virksomhederne?

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 4 her eller nedenfor

Hvorfor medarbejdernes arbejdstid bør have bestyrelsens interesse!

Strategi er klart et bestyrelsesanliggende. Anne A. Pedersen, Pluss Leadership, argumenterer med baggrund i en nylig analyse af lærernes arbejdstid for, at en strategi, der ikke er forankret i arbejdstidsaftale, vil have en meget vanskelig gang på jorden.

Det er ikke nok at være „part“

95 % målsætningen og livslang læring fordrer mere helhedstænkning og fleksibilitet i uddannelsessystemet. Kim Simonsen, formand for Erhvervsskolerne. Bestyrelsesforening, redegør for sit syn på disse udfordringer.

Strategikortlægning - bestyrelsens strategiske omdrejningspunkt

Per Nikolaj Bukh og Karina Skovvang Christensen indleder i dette nummer en artikelserie om bestyrelsens arbejde med strategikortlægning og bestyrelsens strategiske opfølgning ved hjælp af balanced scorecard.

Kommunernes forvaltning af ejerskab

Ifølge en analyse foretaget af Dagens Dagsordens Research er der stor variation i, hvordan kommunerne håndterer ejerskabet over for de kommunale institutioner. Burde de skele mere til corporate governance-reglerne?

Bestyrelsesværktøj

Dagens Dagsorden gennemgår Bestyrelsens Kompetencehjul som et nyttigt dialogværktøj, bestyrelserne kan bruge til deres kortlægning af kompetencebehov og kompetenceprofiler. Værktøjet er udviklet af Pluss Leadership.

Komunikado din Drupal CMS-udvikler

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser – ejet af Pluss Knowledge
Tlf: 7026 5126 – H. H. Seedorffs Stræde 3, 4. tv., 8000 Aarhus C