Dagens Dagsorden nr. 11. Tema: Ledelsessikring

Ledelsessikring er en af bestyrelsens vigtigste opgaver, men det handler ikke kun om at finde en ny leder, når den gamle går på pension. Det drejer sig om at sikre en kompetent ledelse hele tiden.

Hent hele Dagens Dagsorden nr. 11 her eller nedenfor

Nye ledelseskompetencer

Samfundsudviklingen og de nye strukturer i uddannelsessektoren stiller nye krav til bestyrelser og ledelser i sektoren – og derfor kræves der nye lederkompetencer. Birthe Friis Mortensen giver sit bud på en før, nu og fremtidsprofil.

Den refleksive bestyrelse

Rasmus Adrian argumenterer for, at på trods af et stadig større fokus på bestyrelses­arbejde i kulturinstitutioner er der stadig behov for standarter, kompetenceudvik­ling og professionalisme.

Hvordan har anbefalingerne det?

I januar 2011 kom anbefalingerne til god ledelse i selvejende kulturinstitutioner. Vi har taget en snak med Lars Liebst for at høre, hvordan han ser på udviklingen og anbefalingernes effekt på ledelsen af kulturinstitutioner.

Organisatoriske faser

Enhver organisation gennemgår en række organisatoriske faser, og disse har stor betydning for, hvordan organisationen agerer. Gitte Lykkehus og Birger Hørning giver her et redskab til at identificere, hvor ens organisation befinder sig.

Bestyrelsens kontrolfunktion

I serien om bestyrelsens kerneopgaver er vi kommet til kontrolfunktionen. Under finanskrisen har vi set, hvor galt det kan gå, når bestyrelser ikke har forudsætnin­gerne for at udøve rettidig kontrol.

 

Komunikado din Drupal CMS-udvikler

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser – ejet af Pluss Knowledge
Tlf: 7026 5126 – H. H. Seedorffs Stræde 3, 4. tv., 8000 Aarhus C